Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (WATERPOLO) ΤΟΥ ΓΣΗ
(Προπονήσεις καθημερινώς,
 Δευτέρα έως Παρασκευή από 20:00 έως 22:45, Σαββάτο 16:00 έως 18:45, αναλόγως της ηλικιακής κατηγορίας. Πληροφορίες: ΓΣΗ: 210 9916386,www.ilioupolis-ac.gr).
   Η πορεία των ομάδων του τμήματος της Υδατοσφαίρισης του Γ. Σ. Ηλιούπολης στα πανελλήνια πρωταθλήματα της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013, κρίνεται επιτυχής και ήταν ως εξής:
ΜΙΝΙ ΠΑΙΔΕΣ (έως 12 ετών): 1η στον όμιλο τους στην 1η Φάση και πρόκριση στη 2ηφάση του πρωταθλήματος.
ΠΑΙΔΕΣ (έως 14 ετών): 1η και Αήττητοι στον όμιλο τους στην 1η Φάση και πρόκριση στη 2η φάση του πρωταθλήματος.
ΕΦΗΒΟΙ (έως 16 ετών): 2η στον όμιλο τους και πρόκριση στη 2η φάση του πρωταθλήματος. 
ΓΥΝΑΙΚΕΣ: 1ες και αήττητες προκρίθηκαν στην τελική φάση του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής κατηγορίας και αγωνίστηκαν για την άνοδο στην Α΄ Εθνική κατηγορία χάνοντας την άνοδο στην τελική φάση.  
ΑΝΔΡΕΣ: Αγωνίζονται στην Α΄ Εθνική κατηγορία, με εξαιρετικές προοπτικές.
   Οι διακρίσεις των ομάδων του τμήματος υδατοσφαίρισης, κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, στα αντίστοιχα πανελλήνια πρωταθλήματα, μεγάλωσαν τόσο τις προσδοκίες, όσο και τις απαιτήσεις προς τη Διοικούσα Επιτροπή (ΔΕ) για τη διατήρηση του αγωνιστικού επιπέδου του τμήματος και τη συνεχή προσπάθεια για βελτίωση, εκδηλώνοντας συνεχώς ενέργειες και αναλαμβάνοντας δράσεις για την επίτευξη αυτού.
 Αναλυτικότερα, στα πλαίσια των προσπαθειών της βελτίωσης και της ενεργήςεπιδίωξης για τη συμμετοχή των ομάδων μας σε αγωνιστικές υποχρεώσεις, καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγωνιστικού έτους και συνεπούς προετοιμασίας έως την έναρξη των επισήμων πρωταθλημάτων της υδατοσφαίρισης, από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ),  έχουν γίνει ή προγραμματίζονται από τη Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος, τα παρακάτω:
- Το προπονητικό επιτελείο του τμήματος συμμετείχε το Σεπ 2013, σε προπονητικό σεμινάριο, υπό την αιγίδα και τη φιλοξενία του ΑΝΟΓ, στο οποίο δίδαξε ο Κος Ιγκόρ Μιλάνοβιτς, που έχει χαρακτηρισθεί ως ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες του αθλήματος όλων των εποχών και κορυφαίος προπονητής, διεθνώς, με σκοπό τη συνεχή επιμόρφωσή τους και την αναβάθμιση των γνώσεων και δυνατοτήτων τους, τόσο από προπονητικής, όσο και παιδαγωγικής απόψεως.
- Εγκαινιάσθηκε η λειτουργία προαγωνιστικού τμήματος στις υποδομές, που αφορά στην καταλληλότερη προετοιμασία των αθλητών της εκμάθησης-υποδομών, για την ένταξή τους στις αντίστοιχες της ηλικίας τους αγωνιστικές ομάδες. Η ένταξη των αθλητών στο προαγωνιστικό γίνεται μετά από εισήγηση του προπονητικού επιτελείου, με βασικά κριτήρια επιλογής, την κολυμβητική επάρκεια του αθλητού, την αντοχή, την ηλικία και τη θέλησή του.
- Αθλητές από την ομάδα των Μίνι Παίδων συμμετείχαν σε καλοκαιρινό σεμινάριο υδατοσφαίρισης, διάρκειας 2 εβδομάδων, που διοργανώθηκε στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας, με αρχιπροπονητή τον Κο Ιγκόρ Μιλάνοβιτς.
- Στις 12-13 Οκτωβρίου 2013, συμμετείχαν οι ομάδες των Εφήβων (με προσθήκες Παίδων) και των Μίνι Παίδων στο Τουρνουά Ακαδημιών Υδατοσφαίρισης "Κωνσταντίνος Μωλιώτης", στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Λαμίας με τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ, του Ν.Ο.ΛΑΡΙΣΑΣ, του Ο.Υ.Κ. ΒΟΛΟΥ, της ΝΕ ΛΑΜΙΑΣ και της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΛΑΜΙΑΣ.
- Στις 19-20 Οκτωβρίου 2013, διοργανώθηκε από το τμήμα υδατοσφαίρισης του ΓΣΗκαι διεξήχθη στο Κολυμβητήριο της Ηλιούπολης, Φιλικό Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Παίδων, με τη συμμετοχή της Ολυμπιάδας Πετρούπολης-ΟΠ, του Κολυμβητικού Ομίλου Ποσειδώνος Ιλισίων-ΚΟΠΙ και της Ναυταθλητικής Ένωσης Πατρών-ΝΕΠ.
- Συμμετοχή με τις ηλικιακές ομάδες των Μίνι Παίδων, των Παίδων και των Εφήβων και με επιδίωξη το αμεσότερο δυνατό τη συμμετοχή και ηλικιακής ομάδας από τα κορίτσια μας, στο 1ο Αττικό Κύπελλο Υδατοσφαίρισης 2013-14, όπου θα δίδονται αγώνες κάθε εβδομάδα εντός και εκτός έδρας επιπέδου επισήμων φιλικών, για το χρονικό διάστημα από Νοέμβριο 2013 έως και τον Απρίλιο του 2014.
- Στις 29 Νοεμβρίου έως 01 Δεκεμβρίου 2013, συμμετείχε η ομάδα των Εφήβων σε ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό τουρνουά που διοργάνωσε ο ΑΝΟΓ στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας, καθώς συμμετείχαν επίσης, οι ομάδες της Γλυφάδας (ΑΝΟΓ), της Βουλιαγμένης, του Γέρακα και του Παναθηναϊκού.
- Προγραμματίζεται η συμμετοχή με τις περισσότερες δυνατόν ηλικιακές ομάδες, σε τουρνουά που θα διεξαχθεί από 20 έως 22 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης, με τη συμμετοχή και επαρχιακών ομάδων.
- Επίσης, σε εβδομαδιαία βάση κανονίζονται και διεξάγονται μεμονωμένοι φιλικοί αγώνες, είτε στην έδρα μας, είτε εκτός αυτής, από τις ομάδες μας (ανδρική, γυναικεία και τις ηλικιακές).  
- Εμπλουτισμός, ανανέωση και συντήρηση του εξοπλισμού του γυμναστηρίου και του κολυμβητηρίου, καθώς και του προπονητικού υλικού, όσον αφορά την υδατοσφαίριση, στο μέτρο που αυτό καθίσταται εφικτό, καθώς οι υπόψη εγκαταστάσεις ανήκουν στο Δήμο Ηλιουπόλεως.  
   Τέλος κρίνεται απαραίτητο να τονισθεί, ότι το τμήμα υδατοσφαίρισης του ΓΣΗ, διοικείται από τη Διοικούσα Επιτροπή (τον Έφορο της υδατοσφαίρισης και οριζόμενα υπ΄ αυτού μέλη), η οποία αποτελείται αμιγώς από γονείς, που προσπαθούν για τη διατήρηση και βελτίωση του τμήματος, παρά τις ιδιαιτέρως αντίξοες οικονομικές κυρίως επικρατούσες συνθήκες, εθελοντικώς και αφιλοκερδώς, χωρίς την ύπαρξη χρηματοδότησης (κρατικής ή ιδιωτικής) ή ικανής χορηγίας και στηρίζεται στην οικονομική ενίσχυση των γονέων των αθλητών μας και στην κατά περίπτωση βοήθεια που παρέχουν επί διαφόρων θεμάτων, καθώς και σε φιλότιμες βοήθειες από το ΓΣΗ, από επιχειρηματίες συμπολίτες μας ή/και φίλους της ομάδας μας.

                                                                                            Η Διοικούσα Επιτροπή
                                                                             του Τμήματος της Υδατοσφαίρισης/ΓΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: