Το τμήμα Πόλο του ΓΣΗ


Το Τμήμα Πόλο του ΓΣ Ηλιούπολης
   Το τμήμα υδατοσφαίρισης του γυμναστικού συλλόγου Ηλιούπολης δημιουργήθηκε το 2006.
Ξεκίνησε με έναν μικρό αριθμό παιδιών, τα οποία ασχολήθηκαν με το πόλο για πρώτη φορά μέσα από το Γ.Σ. Ηλιούπολης. Με πολύ προσπάθεια και προσφορά εκ μέρους των αρχικών και μετέπειτα Δκσεων συγκροτήθηκαν αγωνιστικές ομάδες και τμήματα υποδομών. Αυτήν στην στιγμή αθλούνται στο τμήμα πόλο του ΓΣΗ περί τους 150 αθλητές και αθλήτριες, ενώ ως Σύλλογο συμμετέχουμε στο σύνολο των Εθνικών και Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, με 10 ομάδες μας.
Ανδρικό (Α2 Εθνική Κατηγορία) - Αγοριών
  Τα τμήματα υποδομών αντίστοιχα, ξεκινώντας όπως προαναφέραμε ουσιαστικά από το μηδέν, κατάφεραν να μας προσφέρουν πολλές συγκινήσεις, ωραίους αγώνες και προκρίσεις στις διοργανώσεις στις οποίες έλαβαν μέρος με κορυφαίες στιγμές την κατάκτηση της 6ης θέσης από την ομάδα Παίδων το 2010 και την ομάδα των Μίνι Παίδων το 2014, που κατατάχθηκε 3η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
   Η ανδρική ομάδα ξεκίνησε αγωνιστικά από τη Δ’ εθνική κατηγορία και ανέβηκε από την πρώτη της σαιζόν στη Γ’ εθνική. To 2010 αγωνίστηκε στη Β’ εθνική μετά από την άνοδό της τον Ιούλιο του 2009. Με το απόλυτο των νικών στη Β' εθνική κατέκτησε το πρωτάθλημα και την άνοδό της στην Α2 Εθνική όπου αγωνίστηκε την περίοδο 2011-2012 όπου και κατέκτησε το πρωτάθλημα και την άνοδό της στην Α1 εθνική. Σήμερα αγωνίζεται στην Α2 εθνική κατηγορία.
   Η Ανδρική μας ομάδα το 2015, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και την επάνοδό της στην Α1 Εθνική Κατηγορία (2012-13), καθώς κατατάχθηκε 2η στην Α2 Εθνική Κατηγορία και την αγωνιστική περίοδο 2015-16, αγωνίσθηκε για 2η φορά στην Α1 Εθνική Κατηγορία, σε 9 χρόνια λειτουργίας (κτίζουμε σκουφάκι σιγά-σιγά). Την αγωνιστική περίοδο 2016-17, αγωνίσθηκε στην Α2 Εθνική Κατηγορία (κατατάχθηκε 5η), όπου και συνεχίζει να αγωνίζεται.
Γυναικείο (Β΄ Εθνική Κατηγορία) - Κοριτσιών
     Η Γυναικεία ομάδα μας, την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο αγωνίζεται στην Β΄ Εθνική Κατηγορία μεν, με υψηλές προσδοκίες δε.
    Ξεκίνησε την παρουσία της το 2010, ενώ τα έτη 2013, 2014 και 2015, καταλάμβανε την 3η θέση της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας και κατακτούσε το χάλκινο μετάλλιο, την αγωνιστική περίοδο 2016, κατατάχθηκε 2η και κατέκτησε το Αργυρό μετάλλιο και την άνοδο της στην Α2 Εθνική Κατηγορία, όπου και αγωνίσθηκε τις αγωνιστικές περιόδους 2017 και 2018.
    Tο 2009 τα κορίτσια του νεοσύστατου τμήματος γυναικών της ομάδας μας συμμετείχαν για πρώτη φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων και Νεανίδων.
  Την αγωνιστική περίοδο 2018-19, συμμετείχαμε στο σύνολο των Πανελληνίων Ηλικιακών Πρωταθλημάτων, με Μίνι Κορασίδες (Κ13)-6ες Πανελληνίως , Κορασίδες (Κ15), Νεάνιδες (Κ17) και Νέες Γυναίκες (Κ19)-8ες Πανελληνίως.
  Αισιοδοξούμε ότι, με την ομαδική δουλειά πρώτα απ’ όλα των αθλητών, της διοίκησης, των προπονητών, των αρχών και παραγόντων του Δήμου μας και τη σταθερή συμπαράσταση των γονέων, φίλων και υποστηρικτών της, η ομάδα μας θα είναι πάντα σε θέση να προσφέρει όσο περισσότερα μπορεί στον αθλητισμό γενικότερα και στην υδατοσφαίριση ειδικότερα, καθώς και στους νέους της τόσο της Ηλιούπολης, όσο και της ευρύτερης περιοχής και των όμορων Δήμων.
Έφορος Τμήματος Υδατοσφαίρισης: Κύρκος Δημήτριος