Το τμήμα Πόλο του ΓΣΗ

     Το τμήμα Πόλο του ΓΣ Ηλιούπολης
  Το τμήμα υδατοσφαίρισης του γυμναστικού συλλόγου Ηλιούπολης δημιουργήθηκε το 2006.
  Ξεκίνησε με έναν μικρό αριθμό παιδιών, τα οποία ασχολήθηκαν με το πόλο για πρώτη φορά μέσα από το Γ.Σ. Ηλιούπολης. Με πολύ προσπάθεια και δουλειά συγκροτήθηκαν η αγωνιστική ομάδα και τα τμήματα υποδομών.
 Αυτήν στην στιγμή αθλούνται στο τμήμα πόλο του ΓΣΗ περί τους 150 αθλητές και αθλήτριες.
  
  Τα τμήματα υποδομών αντίστοιχα, ξεκινώντας όπως προαναφέραμε ουσιαστικά από το μηδέν, κατάφεραν να μας προσφέρουν πολλές συγκινήσεις, ωραίους αγώνες και προκρίσεις στις διοργανώσεις στις οποίες έλαβαν μέρος με κορυφαίες στιγμές την κατάκτηση της 6ης θέσης από την ομάδα Παίδων το 2010 και την ομάδα των Μίνι Παίδων το 2014, που κατατάχθηκε 3η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

  Tο Νοέμβριο του 2009 τα κορίτσια του νεοσύστατου τμήματος γυναικών της ομάδας μας συμμετείχαν για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα κορασίδων και νεανίδων.

  Η ανδρική ομάδα ξεκίνησε αγωνιστικά από τη Δ’ εθνική κατηγορία και ανέβηκε από την πρώτη της σαιζόν στη Γ’ εθνική. To 2010 αγωνίστηκε στη Β’ εθνική μετά από την άνοδό της τον Ιούλιο του 2009. Με το απόλυτο των νικών στη Β' εθνική κατέκτησε το πρωτάθλημα και την άνοδό της στην Α2 Εθνική όπου αγωνίστηκε την περίοδο 2011-2012 όπου και κατέκτησε το πρωτάθλημα και την άνοδό της στην Α1 εθνική. Σήμερα αγωνίζεται στην Α2 εθνική κατηγορία.

  Η Ανδρική μας ομάδα το 2015, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και την επάνοδό της στην Α1 Εθνική Κατηγορία (2012-13), καθώς κατατάχθηκε 2η στην Α2 Εθνική Κατηγορία και την αγωνιστική περίοδο 2015-16, αγωνίσθηκε για 2η φορά στην Α1 Εθνική Κατηγορία, σε 9 χρόνια λειτουργίας (κτίζουμε σκουφάκι σιγά-σιγά).
  Την αγωνιστική περίοδο 2016-17, αγωνίσθηκε στην Α2 Εθνική Κατηγορία (κατατάχθηκε 5η), όπου θα αγωνισθεί και την περίοδο 2017-18.
  Η Γυναικεία ομάδα μας, επίσης αγωνίζεται στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Τα έτη 2013, 2014 και 2015, κατελάμβανε την 3η θέση της Β΄Εθνικής Κατηγορίας και κατακτούσε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ την αγωνιστική περίοδο 2016, κατατάχθηκε 2η και κατέκτησε το Αργυρό μετάλλιο και την άνοδο της στην Α2 Εθνική Κατηγορία, όπου και αγωνίσθηκε την αγωνιστική περίοδο 2017 (κατατάχθηκε 6η) και θα αγωνίζεται και την περίοδο 2018.
  
  Αισιοδοξούμε ότι, με την ομαδική δουλειά πρώτα απ’ όλα των αθλητών, της διοίκησης, των προπονητών, των αρχών και παραγόντων του Δήμου μας και τη σταθερή συμπαράσταση των γονέων, φίλων και υποστηρικτών της, η ομάδα μας θα είναι πάντα σε θέση να προσφέρει όσο περισσότερα μπορεί στον αθλητισμό γενικότερα και στην υδατοσφαίριση ειδικότερα, καθώς και στους νέους της Ηλιούπολης και της ευρύτερης περιοχής.

Έφορος Τμήματος:  Κύρκος Δημήτριος