Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΠΟΝΗΘΟΥΜΕ

Λειτούργησε σήμερα το κολυμβητήριο. Αν δεν χαλάσει τίποτ' άλλο σε μερικές μέρες, αρχίζουμε προπονήσεις με ένα μήνα καθυστέρηση ...
Απλά θυμίζω ότι οι περισσότεροι αντίπαλοί μας προπονούνται εντατικά εδώ και ένα μήνα τουλάχιστον.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΙ "ΤΡΕΧΕΙ" ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕ;

Νερό "τρέχει".
Αλλά όχι εκεί που θα 'πρεπε να τρέχει, δηλαδή μέσα στους σωλήνες της εγκατάστασης. Τρέχει έξω από αυτούς, μιας που κάποιοι παρέδωσαν πνεύμα. Αμέσως μόλις φτιάχτηκε η μία από τις τρεις αντλίες του κολυμβητηρίου (για τις άλλες ΘΑ δούμε πότε) και έστειλε το νερό να κυκλοφορήσει, κάποιες σωληνώσεις δεν άντεξαν στη συγκίνηση και έχυσαν ποταμούς δακρύων.
Το κολυμβητήριο είναι ακόμα κλειστό και θα δούμε πότε θ΄ ανοίξει. Όταν όμως οι ομάδες μας θα πάνε να παίξουν στα πρωταθλήματά τους, κυρίως τα παιδιά μας στα ηλικιακά πρωταθλήματα), θα πάνε ν' ανταγωνιστούν τους αντιπάλους τους με πάνω από ένα μήνα λιγότερη προπόνηση, σαν παιδιά ενός κατώτερου "Δήμου".
Από τα γεγονότα προκύπτει (για όσους δεν πιστεύουν στα ξωτικά και τις κακές μάγισσες) ότι εδώ και χρόνια, ελάχιστη συντήρηση γίνεται στο κολυμβητήριο. Ένα κολυμβητήριο που τα έξοδά του βρίσκονται σε αστρονομικά ύψη (και τα έξοδα πληρώνονται άμεσα ή έμμεσα από τους δημότες). Με καθαρίστριες με δίμηνες συμβάσεις και τις εργασίες συντήρησης να γίνονται εξωτερικά. Ένα κολυμβητήριο χωρίς τα στοιχειώδη για τους θεατές και τους γονείς στις κερκίδες που ξεπαγώνουν και βρέχονται το χειμώνα και ψήνονται το καλοκαίρι και για WC πρέπει να ταξιδέψουν "απέναντι". Ένα κολυμβητήριο που τα μισά φελά των διαδρομών είναι σπασμένα. Που από τη μέρα που παραδόθηκε δεν έχει μπει ένα καρφί παραπάνω, χωρίς μια βελτίωση ουσιαστική. Ούτε ένας φωτεινός πίνακας δεν μπήκε.
Ένα κολυμβητήριο που το μόνο που ξέρει είναι να ζητάει κάθε χρόνο αυξήσεις από τα σωματεία για ν' ανταπεξέλθει στα όλο και διογκούμενα έξοδά του (γιατί αυξάνονται άραγε;). Ένα κολυμβητήριο που βάζει συνεχώς εμπόδια στους όρους με τους οποίους αθλούνται τα παιδιά μας με το πρόσχημα των "εσόδων από το κοινό" που δεν πρέπει να χαθούν*.
Ακούσαμε -αν ξέρει κάποιος περισσότερες πληροφορίες ας μας τις δώσει- ότι μέσα στον Αύγουστο αναβάθμισαν τους καυστήρες σε καλύτερη ενεργειακή κλάση έναντι 30.000€ (Η αλήθεια είναι μάλον -επίσημη αντίδραση στο σχόλιο δεν υπάρχει- ότι όλο το ποσό ήταν χορηγία για να γίνει το κολυμβητήριο πιλοτικό για τέτοιες εγκαταστάσεις).  Πόσο οικονομία θα κάνουν με αυτό; 5%; 10%; Αλλά με 30 χιλιάρικα θα μπορούσαν να βάλουν μονωτικές κουβέρτες για να κάνουν οικονομία 40 ως 50% ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. Γιατί διάλεξαν την πρώτη λύση;
Κύριε Δήμαρχε,
Τι γίνεται εκεί πάνω; Σάς εκθέτουν όλοι αυτοί. Δεν θα ' πρεπε να μάθετε; Σας προϊδεάσαμε πριν τις εκλογές όταν μας επισκεφθήκατε στις εξέδρες. Οι ίδιοι το τρεχαν το κολυμβητήριο και τότε. Καιρός να δράσετε. (Πριν από μας για μας!)


* Σημείωση: "κοινό" που από Σεπτέμβριο μέχρι Μάιο αποτελείται από 3 άτομα κατά μέσο όρο μέτά τις 20:30 κάθε μέρα, που κολυμπάει ένας σε κάθε διαδρομή, τη στιγμή που τα παιδιά του συλλόγου στριμώχνονται κατά δεκάδες στις άλλες διαδρομές και που δεν μπορεί να πέσει μπάλα στο νερό και να στηθεί αγωνιστικός χώρος πριν τις 21:30.