Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕ


Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια ο Δήμος Ηλιούπολης ευαισθητοποιήθηκε στην κριτική μας σχετικά με το κολυμβητήριο. Ο πρόεδρος του ΑΟΔΗΛ (Αθλητικός Οργανισμός Δήμου ΗΛιούπολης) κος Θέμης Γιαννόπουλος, επισκέφτηκε χθες, Τρίτη 4 Οκτωβρίου, τους γονείς και τους εφόρους της ομάδας του πόλο στο κολυμβητήριο για να μας ενημερώσει για τα τεκταινόμενα. Εκτιμούμε πολύ αυτή την κίνηση που δείχνει ένα διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης.
Η παρούσα πολιτική ηγεσία ανέλαβε ουσιαστικά τη διοίκηση από την Άνοιξη και δω, όπως έχουμε γράψει στις δημοσιεύσεις μας. Στον μικρό αυτό χρόνο προσπάθησε να διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα, με διάφορο βαθμό επιτυχίας. Η ουσία είναι ότι το κολυμβητήριο σήμερα έχει καινούργια αποδοτικότερα συστήματα θέρμανσης της πισίνας και μάλιστα με χορηγία 35.000€ από την κατασκευάστρια εταιρεία προκειμένου να έχει μια πιλοτική εγκατάσταση. Επίσης έχει επισκευαστεί και αλλάξει το σύστημα παροχής ζεστού νερού στα ντους που τόσα προβλήματα δημιούργησε πέρσι. Επίσης επισκευάστηκε η μία αντλία, μόλις έλθουν τα εξαρτήματα θα επισκευαστούν και οι άλλες δύο, ενώ παραγγέλθηκε και μία καινούργια για εφεδρεία. Στον τομέα της μείωσης εξόδων έχει προγραμματιστεί η τοποθέτηση ισοθερμικού καλύμματος της πισίνας, είτε μέσω κοινοτικού προγράμματος είτε με ίδια χρηματοδότηση. Δεν μας είπε κάτι για το στέγαστρο αλλά η αλήθεια είναι ότι κανένας μας δεν ρώτησε γι' αυτό (μπράβο μας!).
Ο κ. Γιαννόπουλος μας υποσχέθηκε την πλήρη συμπαράστασή του Δήμου στην ομάδα του πόλο, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Δήμου, και έδειξε πραγματικά καλή διάθεση συνεργασίας.
Όμως για τον τομέα στον οποίο έχει ουσιαστικά εστιαστεί η κριτική μας, την μη μετακλητή διοίκηση του κολυμβητηρίου, δεν ειπώθηκε λέξη (πέραν του ότι όλα τα οικονομικά μεγέθη που ακούστηκαν ήταν «χωρίς τη μισθοδοσία»). Απλά ελπίζουμε ότι τους «σφύριξαν» στο αυτί κάποιο τραγουδάκι.