Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ


Πανελλήνια Πρωταθλήματα 2017-18
Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών
   Οι Γυναίκες μας εφέτος διάνυσαν τη 2η χρονία τους στην Α2 Εθνική Κατηγορία, παρά την προσπάθεια όμως που καταβλήθηκε από τις ίδιες και τον προπονητή τους, δεν καταφέραμε να κρατήσουμε την κατηγορία και εν τέλει του χρόνου θα αγωνιστούμε στη Β΄ Εθνική. 
   Πρωταρχικώς παράγοντας ήταν, ότι λόγω συνθηκών εκτός των δυνατοτήτων πρόβλεψης μας, η ανάληψη της Γυναικείας ομάδας από τον προπονητή της κ.Άκη Κούγκουλη, έγινε ταυτοχρόνως με τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, με αποτέλεσμα να υπάρχει ελάχιστο χρονικό διάστημα για ενισχυτικές ή διορθωτικές κινήσεις στην ομάδα.   
   Οπότε οι στόχοι που τέθηκαν σε συνεργασία με τον προπονητή, ήταν το καλύτερο δυνατό για να κρατηθεί η ομάδα στην κατηγορία, χωρίς αυτό να αποτελεί αυτοσκοπό και επιλέγοντας τον δρόμο της ιδιαίτερης μέριμνας στο κτήσιμο της ομάδας για τα χρόνια που έρχονται, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αθλητική νοοτροπία και παιδεία, καθώς και στις υποδομές. 
    Η κατηγορία δεν κρατήθηκε μεν, τα οφέλη αρκετά δε, καθώς στο πλαίσιο της όλης προσπάθειας μεγάλωσε η ομαδικότητα, το δέσιμο της ομάδας και γενικότερα αποκτήθηκαν περαιτέρω στοιχεία της απαιτούμενης αθλητικής νοοτροπίας και παιδείας, είτε μέσω του προπονητή, είτε μέσω των κοριτσιών που πραγματικά ήθελαν να προσφέρουν στην ομάδα, στις συναθλήτριές τους και στον εαυτό τους. Απόδειξη των παραπάνω, αποτελεί ότι υπήρξαν κορίτσια που δεν έχαναν προπόνηση, κορίτσια που προσπάθησαν, χρησιμοποιήθηκαν και βοήθησαν όσο ποτέ άλλοτε, κορίτσια που εν μέσω της περιόδου άλλαξαν θέση και απέδωσαν εντυπωσιακά, κορίτσια που ήρθαν εφέτος, έδεσαν και προσπάθησαν σαν να ήταν χρόνια, χάρηκαν και λυπήθηκαν ως ομάδα.          
      Οι στόχοι της επόμενης περιόδου είχαν ήδη τεθεί προ της λήξης του πρωταθλήματος της Α2, με τον προπονητή της ομάδας και ενημερώθηκαν και τα κορίτσια στην ομιλία μας, αμέσως μετά τη λήξη του τελευταίου αγώνα, όπου επικρατούσε στεναχώρια μετά δακρύων και επειδή στον αθλητισμό όπως και στη ζωή οι λύπες είναι περισσότερες από τις χαρές, νικάς και μαθαίνοντας από τις ήττες, σηκώνεσαι και συνεχίζεις. Η καλύτερη απάντηση για το πως ξεπερνάς την ήττα και συνεχίζεις, τα γελαστά πρόσωπα τους.      
   

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων 

ΝΕΑΝΙΔΕΣ 2017-18
   Συμμετείχαμε στο εν λόγω ηλικιακό πρωτάθλημα που αφορά κορίτσια γεννημένα έως το 2001, με ένα φάσμα ηλικιών από 17 έως 11 έτων, όπου τα κορίτσια κατέκτησαν την πρόκρισή τους στην Ημιτελική Φάση (16 ομάδες Πανελληνίως), αποκομίζοντας χρήσιμες  αγωνιστικές εμπειρίες, προσφέροντας μας ωραίους αγώνες, με ένταση και αγωνία.       
                                                            (ΓΣΗ από τις Νεάνιδες μας)
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μίνι Κορασίδων

    Οι Μίνι Κορασίδες μας συμμετείχαν για 2η συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο στο αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ), συνεχίζωντας την προσπάθεια περαιτέρω ανάπτυξης και των Γυναικείων ομάδων μας.
    Η ομάδα των Μίνι Κορασίδων μας, αγωνίσθηκε και κατέκτησε την πρόκριση της στην Τελική Φάση (στις 9 καλύτερες ομάδες Πανελληνίως), όπου λόγω επιπλέον τεθέντος κριτηρίου στην Προκήρυξη της Τελικής Φάσης, αγωνίστηκαν στην Τελική Φάση και μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις κατετάγησαν τυπικώς 9ατες Πανελληνίως, με μόνον αγωνιστικά κριτήρια εφ΄ όσον έδιδαν τον τελευταίο αγώνα κατατάξης θα καταλάμβαναν την 5η ή 6η θέση.
                                         
                                                                         (Ιαχή ΓΣΗ)
     Επισημαίνεται ότι, σκοπός της παρούσας είναι το αφιέρωμα στα κορίτσια και όχι η έναρξη διαδικτυακού διαλόγου με την ΚΟΕ, είτε με κάθε λογής αυτόκλητους τιμητές, είτε με καιροφυλακτούντες κατά αυτής, καθώς επί του κριτηρίου:
    - Απεστάλλει επιστολή του Συλλόγου μας προς το ΔΣ της ΚΟΕ για εξέταση, με τις απόψεις μας και τους παράγοντες που εκτιμάται, ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη υπέρ της ανάπτυξης της γυναικείας υδατοσφαίρισης, χωρίς πρόσθετα προσκόμματα για τα οποία δεχόμαστε την αρχική καλή πρόθεση. Αποτελεί δε επιλογή μας η αρμοδίως και επισήμως επίλυση των όποιων ζητημάτων. 
    - Αποφασίσθηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος σε συνεννόηση με τον προπονητή τους κ.Άκη Κούγκουλη, η συμμετοχή της ομάδας μας παρά του ότι δεν θα ελάμβανε επίσημη κατάταξη, γιατί θα ήταν άδικο πρωταρχικώς για τις αθλήτριες μας, ενώ κόπιασαν και προπονήθηκαν με ιδιαίτερη συνέπεια και συνέχεια, να μην γευθούν τους καρπούς της δουλείας τους μη αγωνιζόμενες σε Τελική Φάση Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Ενημερώθηκαν και συμφώνησαν οι γονείς και κατόπιν σταδιακώς και οι αθλήτριες. Επίσης, στη λήψη της ανωτέρω απόφασης λήφθηκε υπόψη ο σεβασμός και η μη διατάραξη του αγωνιστικού προγράμματος της προκήρυξης, αφού συμμετείχαν και μετακινούμενες ομάδες από την επαρχία με σκοπό να αγωνισθούν και όχι το αντίθετο, καθώς και να δείξουμε εν τοις πράγμασι την λειτουργία του επιπρόσθετου κριτηρίου, αφού και χωρίς αυτό υπήρχαν οι πρόνοιες ισότιμου ανταγωνισμού των ομάδων.  
                (Εορταστική ατμόσφαιρα Τελικής Φάσης Μίνι Κορασίδων, δια τη τεθλασμένης)
    Ανεξαρτήτως λοιπόν τελικής κατατάξεως και αφού δέον να κρίνουμε εκ του αποτελέσματος οι Μίνι Κορασίδες μας επέδειξαν τους καρπούς της δουλειάς τους, αγωνίστηκαν, χαρήκαν τη συμμετοχή τους στην Τελική Φάση και μετά τον τελευταίο αγώνα αποχωρώντας χειροκρότησαν τις αντίπαλες ομάδες που συνέχιζαν, παρά του ότι κάποιες τις είχαν κερδίσει εντός του αγωνιστικού χώρου, χειροκρότησαν αλλήλους και την κερκίδα. Εκτιμάται ότι όλοι προτιμούμε το «Ευ Αγωνίζεσθαι», του «Μην Αγωνίζεσθαι».
       Πόσο πιο σημαντική διάκριση μπορεί να είναι η συμμετοχή και η αγωνιστική εμπειρία από μία  
καλύτερη κατάταξη, στη διαδικασία να κινείς την ελπίδα, από την παθητική αναμονή της.
Πατήστε να δείτε την παραπάνω ταινία, αξίζει πραγματικά. Υπερπαραγωγή δια χειρός Αλέξανδρου!
Συνεχίζουμε...