Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΜΑΤΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

ΣΤΙΣ 6μμ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, στις 6μμ, στο κολυμβητήριό μας, θα γίνει ο αγώνας της ομάδας μας με την ομάδα του Αργοστολίου.
Η ομάδα μας έρχεται από μεγάλη νίκη-ανάσα επί του Παλαιού Φαλήρου εκτός έδρας στη μάχη για την παραμονή και θέλει να δώσει συνέχεια στη συγκομιδή βαθμών απέναντι στο Αργοστόλι. Από την άλλη το Αργοστόλι κάνει φέτος μια πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην 6η θέση. Οι παίκτες του θα κυνηγήσουν τους βαθμούς της νίκης, για να επιβεβαιώσουν για μία ακόμη φορά ότι φέτος μπορούν να φτάσουν αρκετά ψηλά.
Η νίκη είναι μέσα στις δυνατότητες της ομάδας μας και θα παλέψουμε γι' αυτή. Χρειαζόμαστε όμως και την αμέριστη και πολυπληθή συνδρομή των φιλάθλων μ
ας μιας και ο καιρός προβλέπεται ευχάριστος.

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΓΡΟ ΣΤΙΒΟ

Έλληνες πολίστες προπονούνται για το χρυσό μετάλλιο.
Η χαριστική βολή για τον πολύπαθο υγρό στίβο δόθηκε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, μιας και το ποσό που ενέκρινε για την Κολυμβητική Ομοσπονδία για το 2013 και για τα έξι αθλήματα, ανέρχεται μόλις στα 1.650.000€. Αυτό είναι το 40% του προϋπολογισμού του 2012 και το 25% του αντίστοιχου προ 4ετίας.
Με βάση το σχετικό έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού από το ποσό αυτό πρώτα θα εξοφλούνται όλες οι δαπάνες μισθοδοσίας της ΚΟΕ και οι ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές (δηλαδή τα μισά θα τα ξαναπάρει πίσω το κράτος!).
Γίνεται αντιληπτό ότι για την αθλητική δραστηριότητα της ΚΟΕ μάλλον δεν περισσεύει τίποτα. Αυτό θα διαλύσει στα σίγουρα τον αγωνιστικό προγραμματισμό για το 2013, όπου είναι χρονιά με πολλές μεγάλες διοργανώσεις (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρκελώνης, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων στο Ντουμπάι, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων στο Πόζναν). Όσο για  τις προγραμματισμένες ημερίδες, πρωταθλήματα και την προετοιμασία των 20 εθνικών ομάδων της ΚΟΕ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μην πραγματοποιηθούν, και φυσικά να μην συμμετέχει η Ελλάδα στις παραπάνω διοργανώσεις (στις οποίες πάντα πρωταγωνιστεί).

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, κ. Διαθεσόπουλος, σκέφτεται πολύ σοβαρά να αποσύρει τις Εθνικές μας ομάδες ανδρών και γυναικών από το World League.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ο κ. Διαθεσόπουλος εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις εξελίξεις αυτές, κάνοντας λόγο για απίστευτες δυσκολίες διοργάνωσης ακόμη και των δύο πρωταθλημάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, της Α1 ανδρών και της Α1 γυναικών.
«Τετέλεσται! Μέχρις εδώ ήταν. Τα χρήματα αυτά δεν φθάνουν ούτε για τα λειτουργικά έξοδα. Στο έγγραφο που λάβαμε, καθορίζεται με σειρά προτεραιότητας η πληρωμή της Εφορίας, του προσωπικού και του ΙΚΑ. Δεν μας λέει κανείς, όμως, ότι τα υπόλοιπα δεν φθάνουν ούτε για να πάει ένα ταξίδι στο εξωτερικό η Εθνική ομάδα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.
Και συνέχισε λέγοντας ότι «το πρώτο που έχω να κάνω είναι να αποσύρω τις Εθνικές ανδρών-γυναικών από το World League. Δεν θα πάνε τον Μάρτιο σε Κροατία και Ισπανία. Όσο για το Πρωτάθλημα, έχω χρήματα μόνο για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο».
Το μόνο, λοιπόν, που απομένει είναι να δούμε αν θα γίνουν πράξη τα λόγια του προέδρου της ΚΟΕ.
Βάλτε τα τώρα όλα αυτά μαζί με τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός του υγρού στίβου με την υπολειτουργία των κολυμβητηρίων, το κλείσιμο πολλών εξ αυτών, την ουσιαστική ανυπαρξία χορηγών, την οικονομική αδυναμία των εμπλεκόμενων φορέων και φυσικών προσώπων να τα στηρίξουν και φανταστείτε το μέλλον με τα όνειρα πολλών αθλητών και αθλητριών να γκρεμίζονται, αφού δεν υπάρχει υποστήριξη από πουθενά για να τα πραγματοποιήσουν.
(πηγή aquaticsnews)