Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΟ

Η Τεχνική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου (FINA) συνεδρίασε στη Βαρκελώνη στις 18 Ιουλίου 2013 για να εγκρίνει αλλαγές στους κανονισμούς του αθλήματος της υδατοσφαίρισης.
Οι άνθρωποι της FINA ισχυρίζονται ότι οι αλλαγές κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Στόχος είναι το πόλο να έχει πια περισσότερη κίνηση, δημιουργικότητα και ταχύτητα.
Οι νέοι κανονισμοί θα ισχύσουν από τη σεζόν 2013-2014.
Οι κυριότερες αλλαγές που εγκρίθηκαν είναι :
1. Κάθε ομάδα θα έχει υποχρεωτικά 2 τερματοφύλακες στην 13άδα της. Οι τερματοφύλακες δεν μπορούν να παίξουν σε άλλη θέση κατά τη διάρκεια του αγώνα.
2. Οι διαιτητές έχουν την ευχέρεια να δίνουν ή να μη δίνουν φάουλ αν αυτό αποβαίνει σε όφελος της επιτιθέμενης ομάδας (πλεονέκτημα δηλαδή).
3. Κάθε ομάδα θα μπορεί να ζητά 1 timeout ανά οκτάλεπτο.
4. Αμυνόμενος παίκτης που κάνει φάουλ θα πρέπει να απομακρύνεται από τον επιτιθέμενο που πήρε το φάουλ πριν κάνει μπλοκ σε πάσα ή σε σουτ.
5. Θα δίδεται αποβολή σε παρεμπόδιση ελεύθερης κίνησης παίκτη που δεν κρατά την μπάλα στο χέρι (ισχύει και στη περίπτωση που ο επιτιθέμενος κολυμπάει με τη μπάλα μπροστά του).
6. Ομάδα που δεν εκδηλώνει εμφανώς επίθεση με τη μπάλα στη κατοχή της ή γυρνάει την μπάλα στο τερματοφύλακα όταν είναι μόνος στο μισό τερέν θα χρεώνεται με αλλαγή κατοχής ακόμα και αν δεν έχουν συμπληρωθεί τα 30’.
7. Σε περίπτωση ταυτόχρονης αποβολής παικτών αντιπάλων ομάδων οι δύο αθλητές αποβάλλονται για 20’’ αλλά τα 30’’ δεν επαναφέρονται καθώς το παιχνίδι συνεχίζει με ελεύθερη ρίψη της ομάδας που είχε κατοχή μπάλας. Αν καμιά ομάδα δεν είχε κατοχή ο αγώνας θα επαναρχίσει με ουδέτερη ρίψη.
8. Θα δίδεται αποβολή σε οποιοδήποτε παίκτη κρατά με δύο χέρια τον αντίπαλο οπουδήποτε στον αγωνιστικό χώρο.
9. Θα δίδεται αποβολή μετά την αλλαγή κατοχής σε αμυνόμενο που κάνει φάουλ σε αντίπαλο στο μισό του αγωνιστικού χώρου της ομάδας που επιτίθεται.
10. Θα δίδεται πέναλτι σε φάουλ μέσα στην περιοχή των 5 μέτρων πάνω σε επιτιθέμενο με μέτωπο το τέρμα ανεξάρτητα αν κρατά ή όχι την μπάλα.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΓΣΗ

Το εισητήριο για την τελική φάση πήρε η γυναικεία ομάδα του συλλόγου μας.
Η ομάδα μας τερμάτισε πρώτη στον όμιλο Αττικής με 9 βαθμούς.
Οι υπόλοιπες ομάδες: ΝΟ Χανίων 6, ΓΑΣ Λέσβου 3, ΚΟ Ποσειδών Ιλισίων 0. Μαζί με την Ηλιούπολη προκρίνεται και ο ΝΟ Χανίων.
Η εξάδα της τελικής φάσης είναι: ΓΣΗ, ΝΟ Χανίων, ΝΟΒΑ, ΟΕΑΝΑΒ, ΠΑΟΚ, Πανσερραϊκός.