Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΑΝΑΒΟΛΗ Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ

ΑΝΑΒΟΛΗ Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ ...................... ΑΝΔΡΩΝ
Προς τα που θα πάμε;
  Παράθεση γεγονότων:
17 Απρ 2015: Έκδοση Προκήρυξης από ΚΟΕ, για τη διεξαγωγή του Β΄ Γύρου της Α΄ Προκριματικής Φάσης, όπου σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κατηγορίας για 24-26 Απρ 2014, ο όμιλος Κρήτης ανακοινώνεται για 8-10 Μαΐου 2015.

06 Μαΐου 2015: Περί ώρα 12:00, τηλέφωνα και μηνύματα σε ομάδες του ομίλου Κρήτης, ότι η διεξαγωγή του Β΄ Γύρου της Α΄ Προκριματικής Φάσης, αναβάλλεται για 15-17 Μαΐου 2015, κατόπιν αιτήματος του ΝΟ Χανίων, λόγω κλήσης στην εθνική ομάδα των Εφήβων για να συμμετάσχουν σε τουρνουά προετοιμασίας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, 2 Εφήβων του ΝΟ Χανίων. Έχει κληθεί και 1 του ΝΟ Ρεθύμνου.  

07 Μαΐου 2015: Ταξιδεύαμε.

  Δεδομένα:
-Ανάληψη κόστους διεξαγωγής πρωταθλήματος (διαιτητές, χρονομέτρες, γραμματείς, επόπτες, αλυτάρχης, ιατρός κ.ά), από τις συμμετέχουσες ομάδες, με την καταβολή στην ΚΟΕ παραβόλων. 
-Κρατήσεις και προκαταβολές ξενοδοχείων, με επίλυση θεμάτων διαθεσιμότητας.
-Εκδομένα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αλλαγή αυτών, με τυχόν προσαυξήσεις.
-Εκδομένα αεροπορικά εισιτήρια, με ποινή αλλαγής ή ακύρωσης κράτησης (300,00 €, η επιπλέον λυπητερή έως τώρα και το κέφι συνεχίζεται).
-Προγραμματισμός αδειών ή απουσιών μελών των αποστολών, όπου είτε τις χρεώνονται, είτε προκαλούνται τριβές στο εργασιακό περιβάλλον τους.
-Απώλεια ημερομισθίων, από ερασιτέχνες αθλητές. 
-Εξετάσεις μαθητών Λυκείου, εκκινούν στις 18 Μαΐου 2015.
-Αναβολή Α΄ Γύρου Α΄ Φάσης.
-Αλλαγή κλειδάριθμου Α΄ Γύρου Α΄ Φάσης, άνευ ενημερώσεως.
-Αναβολή Β΄ Γύρου Β΄ Φάσης.
-Εκ νέου Αναβολή Β΄ Γύρου Β΄ Φάσης.

 Θέσεις Εκπροσώπων της Ομοσπονδίας:
Τυπικά:
06 13:14 Μαΐου 2015: Εκδόθηκε Δελτίο Τύπου, για την αναβολή και τρέξτε και δεν μιλάμε για δρομολόγια Πέραμα-Παλούκια.
Ουσιαστικά:
-Απάθεια.
-Μοιρολατρία (έναντι ποίου).
-Δυσλειτουργία στην εσωτερική συνεννόηση και επικοινωνία, καθόσον το σύνολο των ημερομηνιών ήταν γνωστό εκ των προτέρων.
-Η τυχούσα οικονομική επιβάρυνση και ζημία που θα προκύψει στους μετακινούμενους, άγνωστο-αδιάφορο πως και εάν θα καλυφθεί.  
-Συνέχεια και συνέπεια στην αποδοχή των επαναλαμβανόμενων αιτημάτων του ΝΟ Χανίων (με την ομάδα δεν έχουμε τίποτα, άριστα πράττει, αφού μόνη αιτείται και μόνη εγκρίνει, ο θεματοφύλακας που είναι;).

  Σε κάθε περίπτωση αποδεχόμαστε την εξυπηρέτηση των Εθνικών ομάδων και αθλητών που καλούν οι προπονητές της Ομοσπονδίας μας, πλην όμως η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά τουρνουά προετοιμασίας και δεν είναι δυνατό να αναβάλλεται η Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών για 2 Εφήβους (να ΄ναι καλά τα παιδιά και μπράβο τους, δεν έχουμε να χωρίσουμε οτιδήποτε), από τη στιγμή μάλιστα, που δεν ερωτηθήκαμε, εκτός του τελεσιγράφου και παρά της ήδη εκδοθείσας προκήρυξης, εάν αυτή η αναβολή επηρεάζει δικούς μας εφήβους, λόγω της έναρξης της εξεταστικής των Λυκείων.

  Εκτιμάται, ότι θα πρέπει να ληφθεί κατ΄ ελάχιστον άμεσα μέριμνα για το χειρισμό του όλου θέματος και για την αποφυγή παρομοίων καταστάσεων μελλοντικώς, καθώς και για την ανάληψη της οικονομικής επιβάρυνσης που προκύπτει, είτε από την Ομοσπονδία μας (με απαλλαγή από επερχόμενα παράβολα), είτε από τις ομάδες που τους επιφύλαξε διακριτική-ευνοϊκή μεταχείριση.   

    Προτείνεται η θεσμοθέτηση Wild Card, η οποία να δίδεται στην ομάδα επιλογής, από αιτιολογικά σίγουρα θα βρεθούνε, ώστε να επιλέγεται απ΄ευθείας για τον όμιλο ανόδου ή ακόμα καλύτερα για απ΄ευθείας άνοδο, λιγότερα προβλήματα θα δημιουργούνταν.  

   Ευχόμαστε και παρακαλούμε, να ασχολούμαστε μόνο με τις ομάδες και τις υποδομές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: